2.Sesija: Koncepti ženskog socijalnog preduzetništva

 

Zaputite se s nama u uzbudljivi svet ženskog socijalnog preduzetništva, gde žene igraju ključnu ulogu u stvaranju pozitivnih promena u društvu i okolini. U ovom delu modula, istražićemo različite koncepte koji oblikuju žensko socijalno preduzetništvo i doprinose izgradnji održive budućnosti.

Žene su se izdvojile svojom sposobnošću da razrađuju i primenjuju različite koncepte socijalnog preduzetništva na inovativan način. Često spajaju različite koncepte i strategije kako bi stvorile jedinstvene poslovne modele koji ne samo da ostvaruju dobit, već i pozitivno utiču na društvo i okolinu. Na primer, strategija industrijske simbioze primenjena na koncept socijalne franšize rezultirala je stvaranjem inovativnog koncepta Industrijske solidarne simbioze.

U ovom delu, istražićemo različite koncepte ženskog socijalnog preduzetništva, uključujući cirkularno socijalno preduzetništvo, industrijsku simbiozu, zeleno preduzetništvo, preduzetništvo ekoloških inovacija, održivi turizam, ekološku gradnju i socijalnu franšizu. Kroz ove koncepte, žene su pokazale svoju kreativnost, inovativnost i odlučnost da doprinesu boljem svetu.
Nadamo se da će vas inspirisati ove priče o ženama koje su svojom strašću i predanošću stvorile promene u svetu ženskog socijalnog preduzetništva . Na kraju, istaći ćemo primere dobre prakse kako bismo vam pokazali kako se ovi koncepti mogu uspešno primeniti u stvarnom svetu i ostvariti pozitivan društveni uticaj. Spremni ste za ovo uzbudljivo putovanje u svet ženskog socijalnog preduzetništva!