1.Sesija: Uvod u žensko socijalno preduzetništvo

Žensko socijalno preduzetništvo karakteriše poseban rodni aspekt. To je oblast unutar socijalnog preduzetništva koja istražuje ulogu žena u stvaranju pozitivnih društvenih promjena i ekološke održivosti. U ovoj sesiji, istražićemo kako žene igraju ključnu ulogu u socijalnom preduzetništvu i kako njihov pristup često donosi jedinstvene perspektive i inovacije.
Socijalno preduzetništvo, u svojoj srži, teži rješavanju društvenih i ekoloških problema kroz inovativne poslovne modele. I upravo u ovoj borbi za promjenama, žensko socijalno preduzetništvo izdvaja se kao snaga koja se bori za bolji svijet. Ženske socijalne preduzetnice često donose visok stupanj empatije, pažnje prema zajednici, i osećaj za pravdu, što ih čini ključnim igračicama u stvaranju pozitivnih društvenih uticaja.
Ova edukativna sesija će nas provesti kroz osnove socijalnog preduzetništva, istražiti njegovu istoriju i ključne koncepte te analizirati uticaj i potrebu za socijalnim preduzetništvom u današnjem svetu. Učiti ćemo od inspirativnih priča o ženskim socijalnim preduzetnicama i motivisati se da i mi doprinesemo stvaranju boljeg i pravednijeg društva.